הורמונים ופיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

09/02/2013 | 20:36 | מאת: חגית

שלום, אני בת 41, לוקחת הורמונית לקראת שאיבת ביציות: פרגובריס, גונאל אף ועוד.. האם הורמונים אלו גורמים לפיגמנטציה בפנים ואם כן כיצד ניתן לטפל בזה? תודה

הורמונים אלו עלולים לגרום לפיגמנציה בפנים. רצוי לטפל כפי שמטפלים במלזמה רגילה: הגנה קפדנית משמש והידרוקינון (אזומד או התערובת של קליגמן). במקרה שלך לא ניתן להימנע מהטפול ההורמונלי (העלול להפריע לקבלת תגובה לטפולים שצינתי) אך בסופו של דבר זהו טפול לזמן מוגבל והשפעתו תפוג אחר כך..

13/02/2013 | 20:35 | מאת: חגית

האם הכתמים נעלמים לאחר הפסקת לקיחת ההורמונים ואם לא כיצד ניתן לטפל ? תודה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור