בעיה קשה וכואבת

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

06/01/2013 | 14:37 | מאת: טליה

יש לי בעיה בצבע העור שההגדרה היחידה שניתן לתת לה היא ויטלגו, למרות שצבע הגוף שלי כולו הוא לבן. הפנים נפגעו מהשמש וקיבלו גוון חיוור שגורם לאנשים להרתע מאוד. בעיקר בני המין השני. זה הלך והחמיר עם השנים וכן היחס מהסביבה. אין שום דרך להסוות את זה. לא מייקאפ ולא כלום. רופאי העור מנפנפים אותי כי "כולי בהירה". ובינתיים אני עוברת גיהנום סביבתי שאין לתאר. לא טיפול פסיכולוגי ולא פסיכיאטרי פותרים את הדבר הזה. האם יש רופא עלי אדמות שיכול/מוכן להביט, להכיר, ולעזור לי? האם כסף יעזור להם "לראות"? אני מוכנה למכור איבר כדי לשנות את הדבר הזה. בינתיים אני לא חיה ממילא. התקווה היחידה שלי זה הממסד הרפואי שיתייחס אלי אי פעם אולי עם $$. אני מרגישה שכבר אין לי כוחות. כבר שנים נלחמת בזה לבד. ה צ י ל ו.

שלום טליה בבהירי עור ויטיליגו בדרך כלל לא מהוה בעיה משמעותית מאחר וכתם בהיר על רקע עור בהיר אינו בולט. קימים טפולים שונים לויטיליגו ובמקרים בהם אין טפול יעיל ניתן להשתמש די ביעילות באפור מתאים להסואה טובה של הכתמים. קימים גם מקרים בהם ההפרעה האסתטית קלה אולם קימת הפרעה פסיכולוגית קשה ולמרות שבעיני הסביבה ההפרעה הפסיכולוגית קלה לחולה היא קשה מאוד. במקרים כאלו כדאי גם יעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור