קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

05/01/2013 | 13:15 | מאת: רעות

שלום, אני משתמשת בקילגמן והוא בסה"כ הראה תוצאות יפות גם אם לא העלים לגמרי את הכתמים. קראתי שלא מומלץ להשתמש בקרם זמן רב- אבל בשום מקום לא צויין מהו הטווח. האם מדובר במקסימום שלושה, ארבעה חודשים או יותר? מתי אפשר שוב לחזור אל הקרם- כלומר אחרי הפסקה של כמה זמן?

קליגמן מכילה הידרוקינון (בדרך כלל 6%), חומצה רתינואית וקורטיזון חלש (הידרוקורטיזון או דקסהמתזון). רצוי לא להשתמש בתערובת המכילה קורטיזון למעלה ממספר חודשים שכן אפילו קורטיזון חלש מאוד דוגמת הידרוקורטיזון בשמוש ממושך עלול לגרום תופעות לואי של שמוש יתר בסטרואידים מקומיים (תשעורת יתר,רבוי של נימים ועוד...).אני משתדל, אם אין הכרח, לההשתמש בקליגמן המכיל סטרואיד לא יותר מ- 3 חודשים. כמובן ניתן להמשיך להשתמש בהידרוקינון, גם ברכוזי גבוהים, 6 ,8 או אפילו 10% . אם לא מוסיפים חומצה רתינואית לתערובת מורידים מעט את כושר החדירה שלה אך היא עדיין יעילה. הסיבה העיקרית לצורך בסטרואיד היא להוריד גירוי הנגרם על ידי חומצה רתינואית.

08/01/2013 | 09:11 | מאת: רעות

אז אחרי 3 חודשים של שימוש בקליגמן- לאיזה קרם כדאי לעבור בהנחה שהכתמים בפנים רק טושטשו ועדיין לא חלפו (לפני קליגמן השתמשתי ברטוויט 0.5%)? רופאי עור לא ממש מנחים וששים להנחות בכיוון...

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור