צלקת בפניו של ילד

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/12/2012 | 14:08 | מאת: מ.מ

בני בן 7 לפני כשנה נשרט בפניו מברזל המיטרייה. הדבר גרם לחתך אשר הגליד והפך לצלקת דקה וארוכה. הדבר מציק לי .מאוד כיצד ניתן לטפל?

בתחילה צלקת הינה אדומה ועם הזמן כלי הדם בה מתכוצים והיא מתבהרת. צלקות עשויות להתכוץ. כדאי להמתין מספיק זמן (בדרך כלל כשנה ולעתים אף עד שנתיים) כדי לראות האם נשארת בעיה אסתטית. חבישות סיליקון עשויות למנוע יצירת צלקות היפרטרופיות (בולטות). כריתת הצלקת ותפירה עדינה זהירה עשויים לתת תוצאות טובות. כדאי להתיעץ עם פלסטיקאי.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור