כתמי פנים בעקבות אפילציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

17/12/2012 | 09:08 | מאת: ל.ש

שלום, אני בת 33 ואני מטופלת באמצעות מחט חשמלית להסרת שערות בשפם וגבות.גוון עורי אינו כהה,אך גם אינו בהיר מאד. ממוצע. מאז הטיפול הראשון ב 23/8/12 (עשיתי כבר 6 טיפולים,כאשר טיפול אורך כחצי שעה בממוצע) קיימים אצלי כתמים בחלק מהמקומות שנדקרו ע"י המחט. בעיקר באיזור השפם. לדברי המטפלת (שהיא בעלת ניסיון רב ועם אלפי מטופלות מרוצות),מדובר במין שטפי דם כתמים והכתם באיזור הנגוע אמור להיעלם לאחר מספר חודשים. אכן הכתמים השתנו מצבע אדום כהה לצבע חום. אך עתה הם נראים כבר תקופה ארוכה בגוון חום כהה.ולא נראה כי צבעם מטשטש ונעלם. הדבר מאד בולט לעין ונראה לא יפה בכלל (אומנם השערות נעלמו אבל כתמים נשארו) שאלותי הן: האם ייתכן שהעור באיזור שנדקר ניזוק והכתם ישאר שם לתמיד? האם יש דרך להבהיר את הכתמים ולהעלימם? בעקרון, יש לי כל מיני כתמים בפנים ובידיים בעקבות פצעים/שריטות עמוקות שקיבלתי ונשארו לי כתמים באותם מקומות שלא נעלמו- מה זה יכול לומר על הכתמים שנוצרו בעקבות הטיפול במחט חשמלית? תודה מראש!

יתכן והסרת השיער גרמה לדלקת וזו גרמה לפיגמנטציה שלאחר דלקת (POST INFLAMMATOROY HYPERPIGMENTATION) וזוהי אותה פיגמנטציה חומה שיש לך. הטפול הינו הגנה קפדנית משמש (פעמיים ביום) וניתן לנסות חומרי הבהרה , בעיקר התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון. מהכתמים שיש לך בגפיים קשה להשליך לגבי הפנים. באזורים שונים עומק הדלקת ועומק יצירת הפיגמנטציה המשנית שונים.

18/12/2012 | 08:51 | מאת: ל.ש

איזה קרם הגנה עלי למרוח בפנים? האם גם כאשר לא חשופה לשמש? (עובדת בתוך משרד סגור רוב שעות היום) וכן האם יש מניעה לקחת חומרי הבהרה שציינת במהללך הריון (כעת שבוע 22) או לאחריו בזמן שמניקה? תודה מראש!!

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור