עור ללא ברק עם מעט כתמים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

17/12/2012 | 08:04 | מאת: מאי

רופא העור שלי שאני מבצעת אצלו גם לייזר להסרת שיער בפנים המליץ לי על המשחה ADAFRIN להחלקה והבהרת העור. אציין כי אינני סובלת מאקנה/פצעים אך כל פצעון ולו הקטן ביותר משאיר בפניי כתם שאינו חולף, גוון עורי כהה והנני סוכרתית. בעבר השתמשתי במשחות הנרקחות בבית המרקחת בשימוש של מס' חודשים זה השפיע מאוד לטובה במשך התקופה אך ברגע שהפסקתי העור חזר לקדמותו. האם המשחה הזו תעזור או שממולץ להשתמש במשהו אחר?

שלום מאי הבנתי ממכתבך שכל פצעון נוטה להשאיר פיגמנטציה במקום הפצעון. בעיה זו קרויה פיגמנטציה שלאחר דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION) והיא שכיחה בכהי עור. ניתן לטפל בה בחומרי הבהרה אך הטפול היעיל ביותר הינו מניעת הפצעים הגורמים לפיגמנטציה. אם מדובר בפצעונים בפנים הרי שמדובר באקנה . אדפרין הינו אחד הטפולים לאקנה הוא טפול יעיל לאקנה עם קומדונים אך יש טפולים רבים אחרים. אדפרין שיך למשפחת הרתינואידים והוא משחרר קומדונים (ראשים לבנים ושחורים). בשמוש יתר הוא עלול לגרום לאודם וקלופים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור