נבוסים קטנים על הפנים ועל הצוואר

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

16/12/2012 | 18:41 | מאת: דניאלה

שלום רב ! בת 59 מזה 5 שנים נבוסים קטנים על הפנים והצוואר , מופנית לפלסטיקה מורידים בניתוח מקומי (צריבה) לא יותר מ-3 נבוסים אך לאחר חודשים ספורים חוזרים במקום אחר על הפנים מאוד מטריד ומגרד בתשובה פתולוגית (שפיר) והטיפול חוזר על עצמו שנית על הצוואר עוד לא ניסיתי להוריד כי באמת חשוב לי יותר הפנים. יש לדעתך טיפול אחר?

שלום דניאלה נבוסים מופיעים בעיקר בגיל ההתבגרות (עד גילאי ה- 20). האם יתכן והנגעים שהופיעו אצלך אינם נבוסים (אולי קרטוזות סבוראיות או גידולים אחרים? ). כדי לענות לשאלה שלך חיבים לבדוק את הנגעים (בדיקה קלינית) . לעתים ניתן בבדיקה כזו , כולל דרמוסקופיה (בדיקה בהגדלה עם שבירת עור מיוחדת) לאבחן במדויק ללא בדיקה היסטולוגית. יתכן שאז ניתן להציע לך גם טפולים אחרים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור