פיגמנטציה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/12/2012 | 19:33 | מאת: מיכל

שלום, לפני כחצי שנה הופיע כתם חום על הלחי. הרופא אמר לי שזה עקב התקן מירנה. לאחר הוצאת ההתקן עברתי לגלולות כשבמקביל אני משתמשת באיזומד 4%. לפני שלושה חודשים הפסקתי גם עם הגלולות. נראה לי שהייתה הטבה בכתם, אך הרופא אמר לי להמשיך לשים איזמוד. פתאום נראה לי שהכתם יותר בולט ובנוסף כתם קטנטן שהיה לי והתחלתי למרוח עליו איזמוד נראה לי שגדל. 1. האם איזומד יכול להחמיר את הכתמים? ( אולי בגלל שיש נימי דם קטנים באזור?) 2. האם להמשיך באיזומד? הרופא הציע להמשיך עוד 3 חודשים, ואז נראה אם נעבור למשחות אחרות. האם זה לא פרק זמן ארוך מידי? שלושה חודשים עם גלולות ושלושה חודשים ללא גלולות? 3. האם הגיוני שבבוקר הכתם נראה יותר אדום ( לאחר המריחה בלילה) ואז זה משתפר במשך היום? 4. האם למשחה קליגן שקראתי עליה יש תופעות לוואי ויכולות להחמיר כתמים או נימים? 5. האם כדאי לעבור לליזר? תודה רבה, אני מקווה שתשובתך תהיה אופטימית ושיש סיכוי שהמצב ישתפר.

אזומד אינו גורם להחמרת כתמים. רק אם יש אלרגיה לאזומד ונגרמת דלקת (אודם חזק + גרד) יכולה להיגרם פיגמנטציה שלאחר דלקת. יתכן והאודם שעליו את כותבת לאחר מריחת האלור הינו תגובה דלקתית אליו. אולי תמרחי אזומד על עור תקין, באזור קטן, למשך שבוע, כדי לראות שאינו גורם לך לדלקת (שאינך אלרגית אליו).

16/12/2012 | 16:50 | מאת: גולי

שלום רב היכן ניתן להשיג את האזומד? האם מתאים לכל גיל-האם ניתן למריחה על הפנים והידיים--גם בחורף? תודה להתיחסתכם

12/12/2012 | 13:33 | מאת: מיכל

שלום, 1. אינני רגישה לאיזומד. השאלה כמה זמן צריך להשתמש במשחה? והאם היא גורמת להרחבת נימי דם? 2.מתי לעבור לשימוש בקליגמן ובאיזה מינון מתחילים כדי לראות שהעור מגיב היטב? האם משלבים את קליגמן עם עוד משחה ומורחים יום יום לסירוגין? תודה רבה, מיכל

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור