פיגמנטציה?

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/12/2012 | 17:10 | מאת: קרן

שלום בערך מגיל אולי 8, אני בת כמעט 29 היום!...יש לי כתם קטן על הצוואר ולידו עוד 2 נקודות באותו צבע..שהופיעו לי יום בהיר אחד..זה בצבע בהיר יותר מצבע העור שלי. אומנם זה קטן אבל תודעתית זה הפריע ומפריע לי. כשהלכתי לפני שנים רבות לרופאי עור הסתכלו על זה בשטחיות וטענו שזה פיגמנט שמש ואין מה לעשות עם זה.. קשה לי לקבל שרופא רק מסתכל על משהו וישר קובע (בלי דגימה בלי כלום) וגם העובדה שזה היה לפני שנים רבות והיום יש ידע וטכנולוגיות. אני בהסדר עם קופת חולים כללית ואין לי מושג למי לפנות..כל הרופאי עור שם תחת עור ומין והם בדר"כ (בלי לפגוע) די לא מאבחנים כמו שצריך. למי אני יכולה לפנות? קרן.

אבחון נגעים כאלו נעשה בדרך כלל בהסתכלות (לעתים גם בהסתכלות עם דרמוסקופ שהינו מכשיר המאפשר לראות הנגע בהגדלה עם שבירת עור מיוחדת). לעתים נלקחת דגימת עור (ביופסיה) לבדיקה . בדרך כלל כשיש חשש לנגע מסוכן. הכתובת לאבחון היא רופא עור .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור