כתמים בעור כתוצאה מפטריה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

03/11/2012 | 17:45 | מאת: דורון

שלום רב שמי דורון מאז הקיץ האחרון החלו לצאת לי לאט לאט כתמים לבנים כתוצאה מפטרית עור לטענת רופא העור שלי. העניין הוא שזה התחיל ככתמים קטנים בגב ומשם התפשט בצורה מואצת לאורך כל הגב, הצוואר הכתפיים וגם בחזית הגוף פתאום ראיתי שהחל כתמים. ניסיתי כדורי אנטיוטיקה של ניזורל, שמו אגיספור שמפו נזורל, ספריי למוסיל עוד סוג אחר של ספריי ושום דבר לא עוזר. יכול להיות שרופא העור שלי לא מאבחן טוב את הפטרייה? חייב לציין שהפטריות בהצחלה היו מקוסקסות כאלו ועכשיו הם סתם כתמים לבנים(אני שחום אז זה ממש מורגש). אשמח לתשובה בהקדם כי אני באמת לא יודע כבר מה לעשות.

04/11/2012 | 23:40 | מאת: ד"ר אהוד ורנר

התיאור שלך ואף הטפול מתאימים לפטרית שמש (TINEA VERSICOLOR). בתחילה היתה פטריה שהפריעה לשיזוף במקום. בעקבות הטפול שקבלת אין כרגע פטריה (אין קשקשת) אולם האזורים שלא השתזפו נותרו בהירים ולוקח להם לעתים מספר חודשים כדי לשוב ולקבל את גון העור שסביב. מאחר והשמר הגורם לפטרית שמש הינו תושב נורמלי בעור ונוטה לחזור כדאי לעשות טפול מונע לפני תחילת הקיץ והחשיפה לשמש (אפילו אם אין עדות לפטריה). אם תקבל טפול מונע תוכל להשתזף ללא חשש להשארות כתמים לבנים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור