כתמים בפנים שהולכים ומתרבים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

03/05/2012 | 14:58 | מאת: רינה

שלום רב, מדובר בבעלי(בן 56) הסובל מזה שנים מכתמים בפנים ההולכים ומתרבים. בעלי בעל עור פנים בהיר. הכתם מתחיל ככתם אדום בהיר ומשתנה לכתם חום. הדבר מפריע לו אסתטית וגם מדאיג מבחינה רפואית. נודה להכוונה לשם טיפול בבעיה. לפני כמה שנים רופא מומחה הציע לו טיפול אגרסיבי הכרוך בצריבה עמוקה של עור הפנים(כוויה)שההחלמה שלה ארוכה. מאז זנחנו את העניין שלאחרונה מחמיר ודורש טיפול מיידי. מחכה לתשובה.תודה.

לבעלך תפרחת אדומה ההופכת אחר כך לחומה. נראה שיצירת כתמים החומים הינה פיגמנטציה הנוצרת במצבי דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). נראה שהטפול בכתמים החומים הינו רק צד אחד בבעיה.הלק החשוב ביותר הינו אבחון הגורם לתפרחת האדומה המובילה להותרות כתמים חומים אחר כך. חשוב לפנות לרופא עור לאבחון התפרחת האדומה, לטפול ומניעה שלה.

07/05/2012 | 23:36 | מאת: רינה

שלום לך דר' אהוד ורנר, תודה על תשובתך. אשמח לדעת האם בעיה זו היא בתחום התמחותך. במידה וכן, אנא שלח אלי את פרטיך: טלפון, מקום המרפאה, שעות ביקור והאם אתה בהסדר של כללית מושלם. רינה

לבעלך תפרחת אדומה ההופכת אחר כך לחומה. נראה שיצירת כתמים החומים הינה פיגמנטציה הנוצרת במצבי דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). נראה שהטפול בכתמים החומים הינו רק צד אחד בבעיה.הלק החשוב ביותר הינו אבחון הגורם לתפרחת האדומה המובילה להותרות כתמים חומים אחר כך. חשוב לפנות לרופא עור לאבחון התפרחת האדומה, לטפול ומניעה שלה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור