עיגולים שחורים מתחת לעיניים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

31/10/2012 | 16:25 | מאת: מירי

היי, אני ממוצא תימני וכול חיי יש לי כתמיד כהים מתחת לעיניים (פיגמנטציה) וגם מעל העין. העור הזה גם עדין יותר (יותר קרומי משאר הפנים) האם ניתן להבהיר גם כתמי פיגמנטציה שסיבותם גנטיות (מולדות)? האם אזומד או למשל מוצר כגון Even Better Clinical Dark Spot Corrector יעזור? תודה רבה, מירי

10/11/2012 | 23:31 | מאת: ד"ר אהוד ורנר

הגורם ל"עגולים הכהים" הינו מורכב. לעתים מדובר רק בגורם גנטי. לעתים יש פיגמנטציה במקום זה בעקבות דלקת כרונית באזור (לדוג. דלקת עור אטופית). אם יש עדות לעתים לדלקת חשוב לטפל בה (כדי למנוע התפתחות פיגמנטציה שלאחר דלקת. הגנה משמש חשובה בכל מקרה. היא עוזרת למניעת החמרה בכל סוג של פיגמנטציה. ניתן להשתמש באזומד ולעתים הוא יכול לעזור (בפיגמנטציות אלו בדרך כלל הטבה חלקית בלבד).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור