היכן לטפל?

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

25/10/2012 | 12:40 | מאת: פורפורה

שלום, יש לי כבר כמעט שנתיים כתם ברגל, סטטי, שאינו עובר. לפני כשנה קיבלתי אבחנה מרופא עור של קופ"ח של henoch schonlein purpura וש"אין מה לעשות". האבחנה על סמך ראיה בלבד, ולא ביופסיה. הנה תמונה של הרגל: http://www.freeimagehosting.net/gwdry שאלתי: 1. האם יש מה לעשות? האם יש טיפול להעלים את זה? מבחינה אסתטית בלבד זה מפריע. 2. איזה סוג של רופא מתעסק בזה? רופא עור? מומחה לכלי דם? יש מישהו מומחה בארץ שכדאי לגשת אליו? תודה רבה על העזרה!

Henoch schonlein purpura הינה תפרחת הקשורה לדלקת בכלי דם קטנים. בדרך כלל יש גבשושיות אדומות רגישות בגפיים תחתונות. בדרך כלל יש הופעה חריפה ולאחר שיפור יש לעתים התקפים חוזרים. מאחר ובדרך כלל תופעה זו הינה דו צדדית ובעיקר בילדים ספק אם זוהי האבחנה במקרה שלך ויתכן ויש צורך בבקורת של רופא עור אחר.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור