פיגמנטציה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/04/2012 | 13:20 | מאת: קרן-אור

בת 38 אחרי 3 לידות בשום הריון לא הופיע אפילו כתם אחד. בשנה האחרונה יש פיגמנטציה מכוערת באף ובלחיים, וגם כל אזור השפם. לאחר התייעצות עם רופא אמר לי שזה הופיע בעקבות נטילת קומדין . היתכן? האם זה עובר? איך עוצרים פיגמנטציה. אני חסרת אונים. תודה.

יתכן ומדובר במלזמה (כתמים חומים המופיעים בדרך כלל בעקבות הריונות או נטילת גלולות באזורי פנים). מלזמה יכולה להגרם בשל נטילת גלולות למניעת הריון ואף בשל נטילת תכשירים דמוי HYDANTOIN (תרופה המשמשת לטפול באפילפסיה). לא ידוע לי שקומדין גורם למלזמה (ודאי לא כגורם שכיח). אם טפול בקומדין חשוב לך וקשה להפסיקו ממליץ לך להתיעץ שוב עם רופא העור שלך. אם המדובר במלזמה, יתכן מאוד והכתמים הינם מלזמה רגילה שלא על רקע טפול תרופתי וטפול רגיל במלזמה יספיק. יספיק.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור