אזומד

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

12/09/2012 | 20:44 | מאת: ירדן

שלום, אני מתלבטת בין אזומד לבין קלינמן לטשטוש פיגמנטצית שמש על רקע חשיפה במצב דלקתי. אני יודעת שאזומד זול יותר. אבל בזה מסתכם הידע שלי אודותיו. מה נחשב יותר יעיל, והאם ניתן להשתמש בו במקביל לרטויט (יש לי גם נטיה לאקנה בנוסף לכל הצרות...), האם רק על הכתמים או מריחה על כל הפנים? הרבה תודה

אזומד הינו משחה המכילה הידרוקינון. יש אזומד ברכוז של 2% ויש אזומד 4%. קליגמן הינו משחה המכילה תערובת של הידרוקינון 6% עם חומצה רתינואית והידרוקורטיזון (או דקסהמתזון). ברור שרכוז של 6% עם תוספות יעיל יותר מ- 4% או 2%. שמוש בקליגמן במקביל לשמוש לרטהויט (שמכיל רומצה רתינואית ) עלול לגרום לגירוי עור (רטהויט הינו חומצה רתינואית וקליגמן מכיל חומצה רתינואית). אם יש לך אקנה חשוב שמשחות למריחה על הפנים יהיו ללא שומן (כולל משחה המכילה הידרוקינון). המריחה של תכשירי הבהרה הינה בדרך כלל על כל האזור ולא רק על הכתמים.

18/09/2012 | 14:34 | מאת: ירדן

אם אני מבינה מדבריך- אני אמורה למרוח את קליגמן על כל הפנים- יכול להיות שעקב ההידרוקינון האקנה יטופל באופן עקיף במשחה הזו? האם קליגמן יכולה להחליף את הרטאויט גם בנושא של טיפול בקמטים באותה עוצמה או בעוצמה מופחתת? תודה ושנה טובה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור