מלזמה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/08/2012 | 21:40 | מאת: מירב

5 חודשים לאחר לידה הופיע לי כתם מעל השפה העליונה שאובחן על ידי רופא עור כמלזמה , הנני מניקה ,האם יש קשר והאם הכתם יכול לחלוף מעצמו?

מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים לאחר הריון או נטילת טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. אין קשר להנקה. הפיגמנטציה עשויה לחלוף מעצמה (שהרי ההריון שהיה כנראה הגורם להופעה שלה כבר חלף) אולם לעתים קרובות התהליך ממושך ולעתים מלזמה עלולה להתמשך שנים לאחר שההריון חלף.הגנה משמש חשובה.קימים חומרי הבהרה לטפול במלזמה.

21/08/2012 | 17:25 | מאת: מירב

1. התופעה החלה רק כ חצי שנה לאחר הלידה עדיין ההיריון יכול להיות הגורם? 2. באיזה חומרים מומלץ לטפל ומותרים בהנקה ? תודה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור