טיפול בכתמים הורמונאליים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

07/08/2012 | 17:23 | מאת: yael

שלום רב, לפני כמה שנים הופיעו בפניי (מרכז המצח, לחיים ואזור השפם) כתמים חומים. ניסיתי לטפל בהם בתכשירים מבהירים המכילים מעל 5% הידרוקינון,אך כמעט ללא תוצאות. רןפא עור איבחן את הכתמים כהורמונאליים. מה עוד ניתן לעשות כדי להיפטר מהם?

אני מניח שהפיגמנטציה הינה מלזמה. אלו כתמים חומים המופיעים בפנים בעיקר בנשים לאחר הריון או טפול בגלולות ומוחמרים בחשיפה לשמש. חשובה הגנה קפדנית משמש (לפחות פעמיים ביום). אם את משתמשת בתכשירים הורמונלים (גלולות או אפילו טבעת המפרישה הורמונים) חשוב להפסיקם. טפול בתערובת של קליגמן (מכילה הידרוקינון) בנוסף למה שכבר צינתי, בדרך כלל עוזרת. ניתן לעלות ברכוז ההידרוקינון בקליגמן. אם אין תגובה לטפול זה ניתן לנסות להוסיף קלוף עור שטחי (בזהירות) או משחת אלור הפועלת במנגנון אחר מאשר הידרוקינון.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור