פיגמנטציה פוסט אקנה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

30/09/2019 | 14:54 | מאת: Tom

בחודשיים האחרונים סבלתי מהתפרצות של אקנה במצח. כעט נותרתי עם כתמים שחורים/חומים. שאלתי היא האם ניתן להחזיר את העור למצבו הקודם וכיצד נתן להבחין עם מדובר בעצם שטחי או עמוק . תודה .

מדובר בפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית (שלאחר דלקת). ההמלצה הינה להגנה משמש ושמוש בחומר הבהרה (בדרך כלל על בסיס הידרוקינון). כדאי לטפל בצורה יעילה כנגד האקנה כדי למנוע נגעים דלקתיים העלולים להותיר פיגמנטציות כאלו.

05/10/2019 | 21:26 | מאת: אור

דר ורנר האם אותם כתמים הם קבועים או שאם הזמן הם יעלמו לחלוטין. ולפי דעתך המקצועית אזמוד יותר יעיל רטנול ( וויטמין a).

עם הזמן הכתמים יעלמו או ישתפרו מאוד (כמובן צריך לדאוג לטפול מתאים באקנה כדי שלא יהיו יותר נגעים מודלקים המשאירים פיגמנטציות, להגן כראוי משמש ולטפל בחומר ההבהרה). ודאי שהידרוקינון (אזומד) יעיל יותר מרטינול

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור