פיגמנטציה בפנים טיפול

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

12/09/2019 | 20:21 | מאת: ד'

שלום יש לי פיגמנטציה בשתי הלחיים (כתמים בולטים וגדולים) שהתחילו בהדרגה לפני 16 שנים ובשתי הריונות. בעבר ניסיתי לטפל בעזרת משחות שרופא עור רקח לי , אך מאחר שהקילופים בעור היו לא אסטטיים כלל וכן גם הפנים נעשו אדומות ממש הפסקתי את הטיפול. יש לציין שצבע העור שלי שחום השבוע שוב התחלתי טיפול עם משחה נוספת שרופא עור רקח. השאלות שלי הן; האם לאחר תקופה כה ארוכה של פיגמנטציה הפנים בכלל יש אפשרות לשיפור או שינו במצב הכתמים בפנים? אם כן, תוך כמה זמן אני אראה שינוי או שיפור בגוון הכתמים? האם כדאי לשלב טיפול אצל קוסמטיקאית? או שזה לא מומלץ כאשר מטפלים עם משחה. תודה רבה

יש לאבחן מה הבעיה. האם מלזמה או פיגמנטציה אחרת. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון , הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. וודאי שניתןלטפל גם אחרי שנים של תפרחת.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור