טיפול בפיגמנטציה בחנקן נוזלי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

31/05/2019 | 03:49 | מאת: אבי

שלום אני בעל עור בהיר, יש לי כתם חום עגול על הפנים שאובחן כפיגמנטציה כתוצאה מחשיפה לשמש. לפני שבוע הייתי אצל רופא עור והכתם טופל בחנקן נוזלי, עקב כווית הקור נוצר גלד בצבע חום כהה אשר ירד אחרי שבוע ובמקומו נוצר אזור בהיר. הרופא ביקש שאני אשתמש מיד אחרי הטיפול בחנקן נוזלי במשחה אנטיבקטיריאלית בשם פוסדין פעמיים ביום למשך שבעה ימים ולאחר מכן להשתמש במשחת רט אויט בריכוז 0.05 פעמיים ביום למשך 60ימים. האם תהליך הטיפול תקין? האם חובה להשתמש ברט אויט אחרי שהגלד נפל ובמקומו נהיה בהיר? ומה תפקידו של הרט אויט בכלל אחרי שימוש בחנקן נוזלי? תודה רבה

לא ברור לי אם המדובר בפיגמנטציה מסוג מלזמה או בכתם שמש (SOLAR LENTIGO). אם המדובר בכתם שמש מדובר בטפול בהקפאה או IPL וכמובן אין צורך בכל טפול נוסף (אולי הגנה משמש). אם המדובר במלזמה הטפול בדרך כלל הינו במשחות להורדת פיגמנטציה(על בסיס של הידרוקינון) והגנה משמש. יש הנותנים גם טפול ברטהויט להורדת פיגמנטציה (לדעתי משחות על בסיס הידרוקינון או התערובת של קליגמן הינן יעילות יותר).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור