פיגמנטציה לאחר סתימת ורידים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/04/2019 | 15:13 | מאת: אלון

שלום ד"ר, אני סובל מורידים בולטים בשתי הרגליים. התייעצתי עם שני כירורגים כדי לבדוק אופציות לטיפול וסתימת הורידים. בגלל שיש לי אחוז שומן יחסית נמוך (לא משהו קיצוני) והורידים קרובים מאוד לעור, שניהם הזהירו מאוד מפיגמנטציה שתישאר לפחות שנה ואולי לא תעבור בכלל. עד כמה התופעה נפוצה? יש איזשהי דרך להקל? להגביר את הסיכויים להיעלמות הפיגמנטציה? תודה.

אינני מכיר דרך להימנע מפיגמנטציה כזו בעקבות טפולי ורידים ודמומים הקורים תוך כדי כך.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור