כתמים שחומים בעור (בהיר)

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

06/03/2019 | 07:58 | מאת: בן

בן 27. לפני חצי שנה הייתה לי התפרצות אקנה (לא קרה מאז התיכון חוץ מאיזה פצע פה שום). גם עוד נישארו לי צלקות מהאקנה שהייתה לי פעם, אז החלטתי ללכת לייעוץ במרפאה אסתטית והתחלתי טיפולי PDL פלוס לקיחת רואקוטן (כמעט 5 חודשים). עברתי חמישה טיפולים עד כה והמצב אכן השתפר (הרבה מהצלקות טושטשו וכבר בקושי יש לי פצעונים חדשים), אבל גם יש לי מן כתמים כהים כאלה בעור הפנים שה-PDL לא מצליח לשפר וממש הייתי רוצה לפתור גם את הבעיה הזאת. בגלל הרוקאוטן אני מניח שפילינג כימי הוא מחוץ לשאלה (לפחות לזמן הקרוב). האם יש טיפול אחר שיכול לטפל בזה, או אולי חומרים מבהירים שיוכלו להבהיר ולטשטש את האזורים הבעייתיים?

הרושם שמדובר בפיגמנטציה פוסטאינפלמטורית (בשל האקנה). כדאי להתחיל טפול בקליגמן או ESOMED עם הגנה קפדנית משמש. אם לא תהיה הטבה תוך חודש - חודשיים פנה למרפאה אסתטית לשקול הוספת טפול בIPL.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור