כתמי פיגמנטציה באזור השפם על כהת עור

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

25/02/2019 | 23:22 | מאת: א.ח

יש לי כתמים באזור השפם שנראה כי הצטמצמו לאחר טיפול קוסמטיקאית ושוב גדלו. ההערכה הייתה שהמצב הינו כתוצאה מהתקן מירנה. ההתקן הוצא. חל שיפור בכתמים ןאחר כך שוב הם גדלו(אולי בעקבות מריחת יתר של קרם מסוים).מה אפשר לעשות?

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון או גם IUD שגם מפריש הורמונים כמו המירנה). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות או IUD מפריש הורמונים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור