טיפול במלזמה עם אזומד ורטאויט

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

19/12/2018 | 08:57 | מאת: דנה

השתמשתי באזומד 4% לצורך טיפול במלזמה במשך חודשיים ללא שיפור. נאמר לי להשתמש באזומד 4% ורטאויט 0.05% ל-3 חודשים אך אני מפחדת שהמצב יחמיר כתוצאה מהיפר-פיגמנטציה כי העור שלי רגיש. - יש צורך לשלב סטרואידים כמו שיש בקליגמן או שבגלל שהאחוזים בקליגמן יותר גבוהים יש שם צורך בסטרואידים? - האם עדיף למרוח את שניהם באותו היום או אחד בכל ביום? - כמה זמן ברצף מותר להשתמש באזומד 4% וכמה זמן הפסקה צריך לעשות עד שמותר להתחיל שוב? תודה מראש.

אם אזומד 4% לא עזר כדאי לנסות רכוזים גבוהים יותר ובשלוב עם רתין A והידרוקוטיזון. ניתן לנסות תערובת של קליגמן עם הידרוקינון 6% , רתין A 0.025% או 0.01% והידרוקורטיזון. ברכוז זה של חומצה רתינואית בדרך כלל הסכון לגירוי עור קטן מאוד.

25/12/2018 | 11:54 | מאת: דנה

תודה. כמה זמן ברצף מותר להשתמש בהידרוקינון?

במנונים נמוכים ניתן לשתמש תקופות ארוכות. במנונים גבוהים כדאי להגביל משך שמוש (מספר חודשים , חצי שנה..)

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור