קליגמן וקילוף העור

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/11/2018 | 07:52 | מאת: 113yael

בוקר טוב,לפי המלצת רופא עור התחלתי להשתמש בקליגמן (טרטיניון 0.05%, הידרוקינון 4%, הדרוקורטיזון 1%) לטיפול ב פיגמנטציה בפנים. ביום הראשון מרחתי לשעתיים, ביום השני ל 3 שעות וביום השלישי ל כ 6 שעות. בבוקר היום השלישי הבחנתי קילוף בעור הפנים. האם זו תגובה נורמלית/ העור אמור להתקלף? בינתיים הפסקתי את הטיפול תודה מראש על התשובה

הקלוף נגרם כנראה מהרתין A (ברכוז 0.05%). הוא אינו חלק מהטפול . אולי כדאי לחזור לרופא העור שלך ולשקול שמוש בקליגמן המכיל 0.025% רתין A או להפחית את משך החשיפה לו.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור