שאלה בנושא אדמומיות ובלוטות חלב סתומות

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

23/07/2018 | 23:59 | מאת: עדי

בשנתיים האחרונות התמודדתי עם אדמומיות ודלקת רואקוטן וכו' כשהאבחנה היתה רוזצאה+דלקת עור. כיום לאחר הטיפול הרפואי אני מטפלת אצל קוסמטיקאית רפואית בipl וניקוז בלוטות חלב סתומות. האם זה עובר מתישהו? או שתמיד אצטרך להתמודד עם זה (עם בלוטות החלב הסתומות)? האם עם ipl ניתן לחזור לצבע העור שהיה לי לפני החוויה הטראומטית הזאת? תודה

שלום עדי לא ברור לי מה הבעיה שהיתה לך, או שיש לך עכשיו. לא ברור לי מה החויה ה״טראומטית״ שהיתה לך (מטפול ברואקוטן?). אם יש חסימה בניקוז של בלוטות חלב הרי שמדובר באקנה . הטפול הטוב ביותר לכך הינו רואקטן /קורטן ואם הבעיה עדיין קימת אולי יש צורך בקורס נוסף או בטפול במנון נמוך למשך תקופה. אם המדובר בבעית נימי דם כחלק מרוזציאה הטפול לכך הינו בIPL או לייזר לכלי דם. אם נגרם אודם מטפול ברואקוטן הוא חולף מעצמו תוך מספר שבועות. הדבר החשוב ביותר הינו קודם כל אבחון נכון. יש צורך בבדיקת רופא עור לאבחון וטפול. דר אהוד ורנר

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור