כתמי פיגמנטציה בפנים ללא ריפוי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

13/06/2018 | 11:13 | מאת: אודליה

שלום, אני בת 37 + 2 ובחודשים האחרונים הופיעו לי בפנים כתמים חומים המאובחנים כפיגמנטציה הורמונלית. רופאת העור רקחה עבורי קרם מיוחד שבעצם מקלף את השכבה העליונה של העור ובכך מחדש את האיזור הכהה. זה עבד מצויין והעור שלי נראה מעולה. אבל כשהפסקתי למרוח את הקרם הכל חזר כאילו לא עשיתי כלום. והבעיה שזה הולך ומחמיר, בשתי הלחיים ובאיזור השפם. אני מעולם לא מרחתי מייק אפ ועכשיו אני מרגישה צורך לעשות את זה כי זה ממש משנה לי את המראה החלק שהיה לי. קראתי ששילוב של לימון ומיץ תפוחי אדמה יכול לעזור. השאלה אם במצבי משהו טבעי יכול לעזור או רק טיפול כימי כמו הקרם שהיה לי? האם זה עובר או רק מחמיר?

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון אולאחר הריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. הטפול אינו אמור לגרום לקלוף או לדלקת. חשוב להימנע מגרימת דלקת כיון שזו עלולה לגרום לפיגמנטציה שלאחר דלקת.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור