האם ניתן לשפר מראה של צלקת?

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/08/2017 | 00:48 | מאת: רועי

שלום, יש לי צלקת בפרק כף היד מניתוח בעבר. הצלקת בדיוק על הבליטה של העצם (והעצם אצלי בולטת יותר מהרגיל). עם השנים הצלקת קיבלה גוון כהה ומכוער והאיזור שלה כל הזמן יבש. בעקבות זאת היא נראית יותר בולטת ממה שהייתה בעבר. האם יש דרך לשפר את מראה הצלקת? תודה

20/08/2017 | 14:47 | מאת: רועי

מצ"ב קישור לתמונה: (רק להעתיק ולהדביק בשורת הכתובת) https://images.beok.co.il/UploadFiles/ForumMessagePics/IMG_4969.jpg

צלקות יכולות להיות בולטות (היפרטרופיות) או אף לצמוח מעבר למקום הטראומה הראשונית (צלקות קלואידליות). לעתים הן אף יכולות להיות היפרפיגמנטריות (עם גון כהה). ודאי שניתן לשפר מראה צלקת (הזרקות סטרואידים לצלקת או טפולים אחרים). את הפיגמנטציה בצלקת ניתן לנסות ולהוריד באמצעות תכשירי הבהרה שונים (דוגמת הידרוקינון). כדאי להתיעץ עם רופא עור / רופא פלסטיקאי

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור