אדמומיות וגרד בפנים-סנתר

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

19/08/2017 | 16:39 | מאת: אדמומיות וגרד בפנים-סנתר

באמצעות מיקרוסקופ שלשום נבדקתי על ידי רופא עור. אבחון- סבוריאה דרמטיטיס בפנים- סנתר ובחזה. רופא עור רשם לי קרמים לשימוש פעם ביום , אלוקום וסבוקלם אקטיב קרם לחות. קרם אלוקום אך ורק למשך שבועיים. עם סבוקלם אפשר להמשיך אחרי שבועיים. השאלה שלי- האם אני עושה נכון ולא גורם נזק כלשהו עכשיו ובעתיד לעור פניי? בבוקר אני מורח אלוקום. אחרי 7-8 שעות אני שותף מנקה את הפנים ביסודיות ומורח סבוקלם אקטיב קרם לחות. האם זה בסדר? ואם לא- איך אחרת?

הרושם שזה בסדר. צריך רק לזכור כי אלוקום הינו קרם קורטיזוני (קורטיזון חזק עם תופעות לואי מוחלשות) ורצוי לא להשתמש בו באופן רציף לאורך זמן. שמוש ממושך רציף באלוקום עלול לגרום לתופעות לואי (ניתן לשתמש בו לסירוגין לפי הצורך).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור