כתם כחול בפנים עקב אקנה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

09/05/2017 | 18:54 | מאת: נתי

שלום! אני בת 26 ועדיין סובלת מאקנה. מלפני כיותר מחודש יצא לי פצע אקנה מהסוג הכואב, כמו גולה תחת העור, קצת מתחת לעין. במשך הרבה זמן הייתה בליטה שעברה, אבל נשאר כתם כחול כמו המטומה. יש לציין שלא נגעתי או התעסקתי בכלל בפצע... הכתם ייעלם? מה אפשר לעשות?? איך ניתן להעלים אותו (חימום? משחות?)?? להאיץ? ולמה זה קרה? זה ממש מכוער וחבל לי על הפנים... תודה רבה!

נגעים מודלקים של אקנה יכולים לעבור הצטלקות ולעתים אף יכולה לההוצר פיגמנטציה משנית (POST INFLAMMATORY) אולם זו בדרך כלל חומה, לא כחולה. יתכן והיה נגע ציסטי של אקנה ועקב טראומה היה דמום לתוך הנגע הציסטי? בעקבות ארוע כזה יכול להיות כתם כחול (בדרך כלל הוא ישתפר עם הזמן). כדאי להבדק אצל רופא עור לאבחון (אולי לנגע אין בכלל קשר לאקנה).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור