רוזיצאה בפנים - טיפול

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

25/03/2017 | 17:33 | מאת: גילה

אובחנה אצלי רוזיציאה. מטופלת במינוציקלין וג'ל רוזקס. רציתי לשאול: 1. האם רוזיציאה יכולה להתפשט לצוואר ולחזה? (שמתי לב לשינוי בעור באזורים אלו). 2. לגבי שימוש במינוציקלין - האם אסור להחשף לשמש ולאכול מוצרי חלב? (כך שמעתי, אך בעלון התרופה זה לא מופיע וגם הרופא לא הנחה אותי בהתאם). תודה מראש על תשובתך.

נדיר שרוזציאה מתפשטת מחוץ לאזור הפנים (בצורה נדירה יכולה להופיע בקרקפת בגברים). מינוציקלין לא גורם בדרך כלל לרגישות יתר לשמש (בנגוד לטטרהציקלין ודוקסיציקלין שהינם תכשירים אחרים בקבוצת הטטרהציקלינים). מוצרי חלב מפריעים לספיגה שלו וכמובן רצוי שלא לקחת מינוציקלין עם מוצרי חלב.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור