רוזיצאה באזור הלחיים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

05/03/2017 | 11:02 | מאת: חן

שלום, ב3 האחרונות התחלתי לסבול מאדמומיות באזור הלחיים ולעיתים רחוקות מופיעים גם פצעונים קטנים. אני בת 27 ומעולם לא היו לי פצעי בגרות אקנה וכו. ניסית כל מיני טיפולים כדורים ומשחות ולא הרגשתי ששום טיפול עזר לאורך טווח ארוך. בפגישה האחרונה רופא העור המליץ לי לקחת טיפול בקיורטן 20 מ"ג למשך 3 חודשים, אך נכון לעכשיו אני לא מעוניינת לקחת טיפול זה בשל הכדור הקשה. האם יש טיפול אחר שיוכל לעזור לי?

השאלה במה המדובר. ברוזציאה (אקנה רוזציאה) או באקנה. באקנה אפשר להגיע לרפוי קבוע בחלק גדול מהמקרים בקורס טפולי באיזוטרטינואין (קורטן או רואקוטן). לעומת זאת ברוזציאה או אקנה רוזציאה הטפול העיקרי הינו במריחת תכשירים שונים ובאנטיביוטיקה (מינוציקלין). לעתים הבעיה חולפת ולעתים יש צורך בטפולים חוזרים. ברוזציאה, לגבי האדמומית הגורם הוא נימי דם והטפול הינו עלידי לייזר לכלי דם.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור