מלזמה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/06/2012 | 10:44 | מאת: מיכל

שלום רב, בזמן ההריון (כבר כמעט לפני 3 שנים) הופיעו לי כתמים חומים מעל השפה, מתחת לעיניים ובין הגבות. אלו שמעל השפה מאד בולטים. אובחנתי אצל רופא עור במלזמה אך הומלץ לי שעד לאחר ההנקה לא לעשות דבר מלבד הגנה מהשמש. כשנה לאחר הלידה התחלתי שימוש במשחות שונות אך דבר לא עזר. לאחרונה שוב ביקרתי אצל רופא העור שאמר שלא להשתמש בדבר בתקופת הקיץ ורק בחורף להשתמש באזומד ג'ל 4%. האם נכונה קביעתו? האם באמת אין מה לעשות בנידון? בנוסף, אני מתכננת הריון נוסף בחודשים הקרובים, האם המצב יחמיר? מהו הטיפול הטוב ביותר והבטוח ביותר? יש לציין שאני מאד מאד נזהרת מהשמש (קרם הגנה 50 כל שעתיים, כובע וכד'). תודה רבה!

שלום מיכל גם בתקופת הקיץ ניתן לטפל במלזמה בהגנה משמש ותכשירים שונים להבהרה. כדאי שתתיעצי עם רופא העור שלך לגבי טפול בתערובת של קליגמן (הידרוקינון עם חומצה רתינואית ודקסהתזון) . אזומד 4% מכיל הידרוקינון. הידרוקינון הינו תכשיר טוב אך לעתים קרובות יש צורך ברכוז מעל 4% (נמצא בתערובת של קליגמן). בתקופת הריון מומלץ שלא להשתמש בהידרוקינון. לגבי שמוש שלו בתקופת הנקה יש דעות שונות. לא נמצא שיש נזק אך בשל חוסר מידע והוכחות חד משמעותיות שהשמוש בו מותר בדרך כלל נמנעים משמוש בתקופת ההנקה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור