פיגמנטציה חמורה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

12/04/2012 | 12:09 | מאת: אפרת

שלום רב, אני בת 29.5, ללא גלולות ולא עברתי הריונות. בשנתיים האחרונות התחילה להופיע לי פיגמנטציה בפנים שמחמירה (מתכהה) עם הזמן ומתפשטת למקומות נוספים בפנים. אני משתמשת במקדם הגנה 50SPF ונמנעת מהשמש עד כדי חוסר בויטמין D, במקביל אני משתמשת במשחת הבהרה שרופא עור רקח לי אך הפיגמנטציה ממשיכה להתכהות ולהתפשט. רופא העור נתן לי בדיקות דם שיצאו תקינות. האם את יכולה לחשוב על סיבה לכך שלמרות כל פעולות המניעה עדיין הפיגמנטציה מחמירה ומתפשטת? תודה מראש, אפרת

16/04/2012 | 20:36 | מאת: סנא נאסר

אני בת 47 עברתי 8 לידות אני במקצוע קוסמטיקית סובילת מכתמים על הלחיים קשים ונשיתי את כל הדרכים גם קילופים גם הבהרות כלום לא עזר הכתמים הולכים ומתפתחים ...לידה אחרונה לפני 7 שנים זה מאוד מפריע לי

שלום סנא, לעיתים יש כתמים מאוד עמידים לטיפול למרות שמטפלים בכל הסיבות ובכל דרך אפשרית. האם את לוקחת גלולות למניעת הריון? בכל מקרה אם משחות לא מספיקות, מומלץ לבצע טיפולים נוספים כגון פילינגשטחי או אחר. בברכה, דר אינס ורנר

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור