כוויות בעקבות טיפול בלייזר

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/06/2012 | 18:36 | מאת: גולשת ברשת

ביום חמישי עברתי טיפול להסרת שיער בלייזר במפשעה. הטיפול עצמו לא כאב יותר מהרגיל אבל כבר עם סיומו חשתי בצריבה חזקה מהרגיל, המטפלת אמרה לי למרוח אלו וורה. אחרי הטיפול נשארו לי כתמים חומים באזור ויש לחלקם מרקם של פצע. אין לי דלקת ואין לי מוגלה והצריבה הפסיקה כעבור יומיים. עכשיו מתחיל לגרד לי קצת. היום הייתי אצל רופא עור שאמר לי שמדובר בהיפר פיגמנטציה ושיקח זמן עד שזה יעבור. הוא רשם לי משחה בשם fucicort ואמר שהיא נועדה למנוע דלקת. שכחתי לומר לו שיש לי בבית ביאפין. האם זה תחליף ראוי? מה לגבי הכתמים החומים? מטריד אותי שהם לא ירדו. מה אפשר לעשות? תודה רבה!

הפיגמנטציה החומה יכולה להיות פיגמנטציה שלאחר דלקת הקורית לעתים במצבים דלקתיים (יותר בכהי עור). ניתן לטפל בה בהגנה משמש ובקרמים מבהירים (דוגמת קליגמן).חשוב לדעת שהתגובה לטפולים לפיגמנטציה לאחר דלקת היא מאוד איטית. ביאפין מתאים לכויה קלה. פוסיקורט הינו קרם המכיל קורטיזון חדש עם אנטיביוטיקה ואולי מתאים יותר אם יש כויה קשה יותר מהלייזר.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור