שן 37

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

06/08/2012 | 03:29 | מאת: אסי

שלום, שן 37 נעקרה ובמקומה שמו שני שתלים, מהם הקדמי וואן-פיס והאחורי עם כיפת ריפוי. האם ניתן יהיה להתייחס לשני השתלים כיחידה אחת ולהרכיב כתר חרסינה יחיד, או שכל שתל מחייב הרכבת כתר נפרד משלו? תודה.

09/08/2012 | 17:53 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום אסי ! נפלא לדעת שיש מטופלים המעורבים בצורה כה משמעותית בטיפול אותו הם מקבלים, עד רמת המבנה ! יישר כח ! כן ירבו ! ולגבי שאלתך, עצם קיומם של שני סוגים שונים של שתלים אינו מחייב שיקום נפרד (כלומר לא חייבים לבצע שני כתרים בודדים). העיניין היחיד הוא להצליח ליצור שביל הכנסה משותף עבור שני המבנים (האחד שכבר קיים בפה והשני שיוברג במקום כיפת הריפוי). לרוב, כאשר מדובר בשן אחרונה בפה (במידה ולא קיימת שן בינה מתפקדת) נעדיף לחבר בין שני השתלים באמצעות הכתר. בהצלחה ! בברכה. דר שרון אגר צויזנר

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה