השתלת עצם - סיכונים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

05/08/2012 | 15:45 | מאת: ניקה

אני בת 30+.עיבדתי רוב השיניים בגיל 11-12.נשארו לי בלסת העליונה ניב ושיניים בינה שמחזיקות גשר. הציעו לי לעשות הרמת סינוס והשתלת עצם כי עצם שלי לא מספיק ודי גבולי, כדי שיהיה אפשרות לשים שתלים.העצם יילקח מהמקום אחורי של הלסת. רציתי לשאול כמה הניתוח כזה נחשב מסוכן,האם יש מצב שהמצב יתקלקל עוד יותר,האים לקיחת עצם מפנים לא עלולה לעוות אותם או מהם סיכונים אחרים אפשריים,כמה זה כואב אחרי הניתוח ומה סיכוי הצלחה? תודה!!!

09/08/2012 | 17:42 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

ניקה שלום ! השתלת עצם לצורך שתלים והרמות סינוס הן פרוצדורות שכיחות. על הרופא לתכנן את תוכנית הטיפול בצורה מפורטת ... החל ממקור העצם בה ישתמש (כמו שאת מתארת - מקור עצם עצמי), מיקום השתלים, שיקום זמני - ועד השיקום הסופי. פרוצדורה כירורגית שכזו מבוצעת לרוב עי כירורג או פריודונט. עשויים להיות כאבים ונפיחות לאחר פרוצדורות כירורגיות, קיימים גם סיכונים כגון זיהום או אי הצלחה של ההשתלה... אמליץ לך לקבל הסבר מפורט מהרופא על הפרוצדורה המדוייקת ועל הסיכונים הספציפיים ! בהצלחה רבה ורפואה שלמה ! בברכה. דר שרון אגר צויזנר.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה