חור בשן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

26/07/2012 | 16:28 | מאת: גיא

היי יש לי חור בשן בינה שבצד ימין של הפה. החור הזה גורם לי לכאבים ולסבל. הרופא אמר שאפשר לסגור את החור עם טיפול שורש אבל הוא היה ממליץ על עקירה של השן. אני אישית מעדיף לעבור סתימת שורש כי זה פחות כאבים. אבל הרופא ממליץ עקירה, למה ומה עדיף לי?

27/07/2012 | 00:37 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

היי גיא ! יש כמה דברים שחשוב לבחון בשיניי בינה בטרם הגעה להחלטה: האם השן מתפקדת בפה ? (האם היא נמצאת בסגר עם שן נגדית ומשמשת ללעיסה ?) האם היא בבקיעה מלאה ואינה יוצרת דלקת סביבה כל תקופה ? האם ניתן לבצע בה טיפול שורש כראוי ? (מורפולוגית השורשים אינה בעייתית ובסבירות גבוהה ניתן לבצע טש טוב) במידה ותשובותיך היו כן לשלוש השאלות האחרונות - אז ניתן לשקול להשאיר את שן הבינה. חשוב לי לציין כי שן לאחר ביצוע טש אמורה לעבור שיקום (ביצוע מבנה וכתר), הדבר עשוי להיות בעייתי בשן בינה. הייתי ממליצה לשאול את רופא השיניים מה היא הסיבה שבגללה הוא מעדיף לעקור את השן ולהחליט יחד איתו. בהצלחה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה