התקנת שתל והחלמה ממנו

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

04/07/2016 | 11:35 | מאת: נטע

מהו זמן ההמתנה בדרך כלל מעקירת השן שהייתה עם זיהום להתקנת השתל ואם במקרה עושים הרמת סינוס סגורה או פתוחה האם אפשר באותה פגישה . ובאופן עקרוני כמה זמן החלמה אם זה שתל ללא הרמת סינוס ועם זה עם הרמת סינוס סגורה וגם אם במקרה זה יהיה הרמת פתוחה כמה אז זמן ההחלמה ואחרי אחד מהתהליכים מה שאצטרך האם עושים עוד ביקורות / טיפולים בנושא עד השלב השיקומי ? וזה שזה בלסת עליונה ועוד שן טוחנת זמן ההחלמה יותר קשה בין אם זה היה בלסת תחתונה או בין אם זה בשן אחרת ולא תחתונה ? ועד הסיטי לא יכולים להעריך אם אצטרך הרמת סינוס או לא? צילום במקום למרפאה לא נותן איזה אינדקציה?

שלום, השאלות שלך דורשות קורס של שבועיים-שלושה כדי לענות באופן מלא עליהן... מכל מקום: 1. כאשר מדובר בעקירת שן מזוהמת או באתר מזוהם, לא מקובל לבצע פרוצדורה המשכית (כמו השתלה או הרמת סינוס) מיד בעת העקירה. 2. ההמתנה לאחר העקירה היא של 2-3 חודשים בד"כ, אולם התנאים עלולים לדרוש המתנה ארוכה יותר של עד חצי שנה. 3. אפשר בהחלט לקבל אינדיקציה לגבי צורך בהרמת סינוס בעזרת צילום המבוצע במרפאה, אולם עדיף צילום פנורמי או CT לצורך אבחנה טובה ומלאה. 4. ההמתנה לאחר הרמת סינוס היא של 3-6 חודשים, תלוי בגודל האתר, בכמות העצם, בסוג העצם, בריפוי שלך ועוד. 5. ההמתנה לאחר השתלה באתר של הרמת סינוס גם הוא נמדד בטווחים של 2-6 חודשים. שוב - בתלות בסוג החומר, בכמות העצם העצמית במקום ועוד. 6. ביחס לביקורות - בהחלט צריך לבצע מספר ביקורות לאורך התהליך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה