שחיקה וטיפול שורש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

04/06/2016 | 09:45 | מאת: אביגיל

רציתי יכול להיות מצב שעקב שחיקת שיניים יפתח רווחים או יגרום שעקב השחיקה גם יגרום לטיפול שורש? נראה לי שזה חור אבל לא לגמרי בטוחה כי זה חור או לא אבל מה שיודעת שמנקה בין השן הזאת לשניה איפה שנראה לי שזה חור זה כואב שם וגם מדמם קצת המקום.

שלום שחיקה אגרסיבית מאד עלולה להגיע עד כדי צורך בטיפול שורש. נדיר מאד שזה קורה בגיל צעיר. מתאים יותר לגלאי 40-50 ומעלה. בהחלט נפוץ ששחיקה כזאת תגרור עליה ברגישות. דימום בחניכיים קורה ברוב המקרים עקב דלקת חניכיים, דחיסת מזון, חוסר צחצוח בין השיניים ועוד. כל הדברים האלה מחייבים בדיקה מסודרת כדי לאבחן נכון את מצבך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה