שתל לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

12/03/2012 | 11:49 | מאת: אבי

עלי לעקור שן 15 ולבצע שתל במקומה האם אפשר להתקין את השתל מיד לאחר העקירה ? יש לבצע בדיקות או צילומים לפני התקנת השתל ? השן תעקר בגלל דלקת וזהום בעקבות טפ"ש לקוי הזהום גלש לחלל הסינוס ונוצר פוליפ משמעותי האם עדיף להמתין לפני התקנת השתל, כמה זמן ? תודה לתשובתך,בהרחבה אם אפשר

13/03/2012 | 21:52 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום רב ! ביצוע שתל מיד לאחר עקירה היא פרוצדורה מקובלת במקרים מסויימים. כל מקרה נבחן לגופו על ידי הרופא שיבצע את השתל, בתאום עם הרופא שיבצע את השיקום על גבי השתל ויוחלט האם הפרוצדורה הנ"ל מתאימה. הרופא ישאל עצמו מס' שאלות בסיסיות בטרם יבצע ההחלטה, בין השאלות : האם כמות העצם הקיימת באתר ההשתלה מספקת להשגת יציבות ראשונית של השתל ? האם קיים זיהום באתר ההשתלה אשר עלול לפגוע בסיכויי השתל להקלט ? וכאן בעצם תשובתי אליך, בטרם ביצוע השתלות יש צורך בביצוע צילום CT לצורך הערכת עובי העצם ומיקום השתלים בעתיד וגם היחס למבנים אנטומים סמוכים (לדוג' סינוס). השתלה אינה מבוצעת באתר מזוהם של שן עקורה - אלא רק באזור של שיניים ללא דלקת, ובייחוד ממה שמשתמע מדבריך - יש צורך תחילה לעקור השן, לפתור את הדלקת בחלל הסינוס ורק אז לבצע השתלה כאשר יתכן כי תדרש גם הרמת סינוס. בהצלחה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה