שבירת שן קדמית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

12/03/2012 | 11:21 | מאת: גדי

שלום רב, היום בזמן אכילת לחמניה, הרגשתי מעיין שבירה, שהסתכלתי במראה לא נראה כל שינוי אלא אם מתמקדים ושמים לב כי הקו שסוגר את אחת משתי השיניים הקידמיות -מעיין נשבר וכעת הסימות של השן אינה כפי שהייתה, גם בהרגשה (בעזרת הלשון) אני מעבר על סיומת השיינים ואני חש מעיין חריטות שכאלו/בדומה לשינוי מסור ממש קטנות(שלא כמו שאר השיינים-שזה חלק וישר) -רציתי לדעת האם ניתן לעשות משו הן מבחינה אסטטית (האם כדאי בכלל שלחק עם השיינים במקרה כזה?) והן מבחינת הרגשה (כלומר שזה מחוספס ולא חלק).

13/03/2012 | 21:25 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום גדי! מדבריך אני מבינה כי מדובר בשבר קטן מאוד, ואני מניחה שכולל רק את שכבת האמייל של השן (השכבה החיצונית ביותר של כותרת השן). במידה ואכן כך הדבר - ניתן להתגבר על החיספוס בעזרת ליטוש קל של אזור זה בשן. מבחינה אסתטית - פעמים רבות ניתן לשחזר בעזרת שחזור קומפוזיטי ("סתימה לבנה") אך יתכן שלא יהיה צורך בכך וליטוש האזור יביא גם לפיתרון אסתטי מספק. חשוב לבדוק את הסיבה האמיתית לשבר שכזה בשן, אכילת לחמניה בד"כ לא גורמת לשברים בשיניים ונכון יהיה לבדוק מה גרם לשבר בשן (לדוג' שחיקת שיניים, שחזור ישן אשר נפל...). רפואה שלמה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה