גשר מרילנד שן 16 במקום גשר קבוע

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

19/02/2018 | 09:22 | מאת: דני

טוב, שן 16 נעקרה עקב סדק בכותרת,(כן קיים תהליך פריאפיקלי בשורש). מסתמן כי שתל דנטלי יהיה כרוך בכירורגיות מסובכות. שן 17 כרגע עם כתר משנת 2008, וטיפול שורש משנת 2015, בשן 15 יש סתימה האם ניתן ומומלץ לעשות גשר מרילנד 15-17 במקום גשר קבוע מחרסינה על מתכת חצי אצילה באותו המקום?

שלום, לא ניתן באמת לתת לך תשובה רצינית ללא צילומים ובדיקה קלינית. אבל לשאלתך, גשר מרילנד לא ניתן לעשות כאשר קיים כתר ישן על גבי אחת השיניים, כל שהפתרון צריך להיות גשר "רגיל" או שתל בעמדה 16. כיום ישנן הרבה אפשרויות לפתור בעיות של חוסר עצם, אבל כרגיל - יש להעריך את היתרונות והחסרונות של כל אחת משיטות הטיפול. ודבר נוסף - לעיתים, במצב כזה - הפתרון הפשוט ביותר והנכון ביותר הוא להשאר ללא שן בודדת אחת ולהמשיך את החיים. זהו פתרון אפשרי כאשר ברור שלא תהיה תזוזת שיניים בהמשך הדרך. את זה, רופא שיניים טוב או מומחה לשיקום ידע להעריך בבדיקה קלינית טובה. בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה