ציפויי קומפוזיט או חרסינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

18/02/2018 | 09:42 | מאת: מתעניינת

שלום, אני חוזרת מיעוץ לגבי שיניים קדמיות שאני מעוניינת לשנות את הצבע והצורה שלהם. הרופא נתן כמה אופציות, אך בשל היותי סטודנטית ועם הכנסה לא גבוהה מה שבא בחשבון כרגע מבחינת עלות זה ציפויי קומפוזיט. הרופא הסביר לי את חסרונות הציפוי וגם את היתרונות, וכן את היתרונות המשמעותיים של כתרים אסתטיים לעומת קומפוזיט. אני זקוקה להמלצה האם כדאי להמתין עוד שנה שנתיים שאעבוד בצורה מסודרת עם הכנסה גבוהה יותר, ואז לעשות כתרים, או שניתן להסתפק בפתרון של קומפוזיט.

שלום, השאלה עד כמה המצב חמור (גם אובייקטיבית וגם בעינייך). ציפויי קומפוזיט הם פתרון מצויין וזול יחסית, אך דורש תחזוקה וליטוש לאורך הזמן. יש מתרפאים שאני מבצע ליטוש כזה אחת לכמה שנים ויש כאלה שדורשים ליטוש אחת לכמה חודשים. הדבר תלוי בצורת הנשימה שלהם, ובהרגלים כמו עישון, אכילה, שתית יין אדום בכמות גדולה, קפה ותה וכו'. שחזורי חרסינה שומרים על רמה אסתטית גבוהה לאורך הרבה יותר זמן. ולכן - אם אין דחיפות ואין בעיה אסתטית קשה - לדעתי כדאי להמתין. אם את רוצה לפתור את הבעייה בהקדם, ביצוע ציפויי קומפוזיט הם פתרון טוב משום שאינם דורשים הסרה משמעיתית מחומר השן ויתנו לך שיפור אסתטי מיידי.

18/02/2018 | 11:38 | מאת: מתעניינת

תודה, התשובה ממש עזרה לי!

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה