שן מתה, האם לעקור או שאפשר להשאיר בפה?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

17/02/2018 | 22:28 | מאת: ירון

יש לי שן מתה בפה ורציתי לדעת האם אני חייב שיעקרו אותה או שאין בעיה שהיא תשאר במצבה בפה?

שלום, השאלה היא למה אתה מתכוון כשאתה אומר "שן מתה"... בשפה המקובלת בעולם רפואת השיניים, "שן מתה" היא שן שהמוך (ה"עצב") שלה עבר תהליך נמקי ולמעשה "מת". שן כזאת, אם זו הבעיה היחידה שלה, ניתנת לשמירה לאורך שנים רבות בעזרת טיפול שורש וטיפולים משמרים שונים, בהתאם למצב הכותרת. יחד עם זאת, אם שן כזאת סובלת גם מבעיות אחרות כמו הרס נרחב של הכותרת או אובדן תמיכת עצם משמעיתית, כי אז אין הגיון לשמור עליה. במילים אחרות - כדאי לבדוק את המצב הספציפי של השן שלך לפני החלטה על טיפול או עקירה. מומחה לשיקום הפה או רופא שיניים כללי טוב יוכל לעזור לך להחליט בהתאם לממצאים בפה ובצילום.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה