עקירת 4 שיני בינה בישיבה אחת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

14/10/2017 | 20:06 | מאת: רועי

שלום ד"ר! רופאת השיניים איבחנה שיש לעקור את ארבע שיני הבינה: 2 השיניים בלסת העליונה (ללא בעיה מיוחדת) ו2 השיניים בלסת התחתונה - שתיהן כלואות. הרופאה המליצה לעקור את כולן בפעם אחת בהרדמה מקומית, כי לדבריה חבל לסבול פעמיים. שאלתי האם זה לא "מוגזם"בפעם אחת להרדים את כל הפה ולבצע פעולה כמו עקירה של כ"כ הרבה שיניים, וכמו כן האם ההתאוששות לא קשה מידי? כלומר האם כדאי לפצל את הטיפול ל 2 תורים נפרדים? שאלה נוספת: שיני הבינה העליונות הן במנח ומצג תקין וללא עששת, אך לדברי הרופאה אם עוקרים את התחתונות יש לעקור גם את העליונות, האם זה אכן נכון לכל המקרים? שאלה אחרונה: האם עדיף שכירורג יבצע את העקירה ולא רופאת שיניים כללית? תודה רבה על האפשרות לשאול ולהיענות על ידך!

שלום, הגם שזה לא תחום ההתמחות שלי, אוכל לומר לך את הדברים הבאים: 1. ניתן לבצע את ארבעת העקירות באותו יום. הדבר מתבצע באופן תדיר בארה"ב, אך בארץ יש נטיה לבצע שתיים בכל פעם (בכל פעם, עוקרים בצד אחד). ההחלטה היא בידי הרופא ובידייך .היתרון בעקירת כל השיניים יחד היא, כפי שהרופאה אמרה לך, מבוסס על ההנחה שפעם אחת של סבל עדיפה על פעמיים... מצד שני, היתרון של ביצוע העקירות בשתי פעמים מאפשר לחצי פה להשאר בתפקוד מלא במהלך הריפוי. 2. רופא מומחה בכירורגית פה ולסת לומד ועובד במחלקה לכירורגית פה ולסת ומחלקות אחרות במהלך 6 שנים לאחר הלימודים הרגילים. ולכן, אין לי כל ספק שאם אני הייתי מועמד לעקירות כאלה הייתי פונה למומחה בתחום. 3. ביחס לעקירת השיניים התקינות - הבעיה עם השארת שיני בינה עליונות במצב כזה היא, שמאחר ואין מתחתן שיניים, יש להן נטיה לבקוע בהמשך ולגרום לבעיות. זה כמובן מבוסס על הניסיון המצטבר של שנים רבות של מעקב אחר אלפים רבים של מתרפאים. ולכן, אין "הכרח" לבצע עקירות של שיני בינה עליונות תקינות, במצב כמו שלך, אבל זו הפרקטיקה המקובלת. מקווה שעזרתי.

15/10/2017 | 08:50 | מאת: רועי

תודה רבה, עזרת לי מאד!

בשמחה

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה