שחיקת שיניים ונזקים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

24/09/2017 | 23:05 | מאת: מיטל

רציתי לשאול האם מצב של חריקה שיניים ובמיוחד חריקה גדולה ליד כתר וכתר זמני ופתאום יש לי קצת כאב ואדמומיות בחניכיים ובדיוק אחרי שנובעת וחרקתי קצת יותר יכול להיות פתאום אדמוממיות בחניכיים קשורה לחריקה ומה אםשר להקל בחנתיים עד שנטפל ונעשה סד בקרוב קודם צריך לטפל בכמה כתרים שעושים ואז אבל האם האדמוממות בחניכיים יכול להיות קשר ומה אפשר למרוח או לשים להקלה בי תיים עד הסד ובכלל איך הולך תהליך עשיית הסד וזה קשה מאוד להתרגל והאם אמורים גם לבדוק שאתה מסתדר איתו? לבדוק איזה תקופה קצרה לביקורת שהכל בסדר והתרגלת או שצריך לעשות אילו שינויים?

שלום מאחר וכתרים זמנים עשויים מחומר רך יחסית (אקריל או חומרים דומים), הרי שחריקה בד"כ שוחקת אותו בקלות או שהיא שוברת אותו. אדמומיות בשוליים סביר יותר שקורית עקב בעיה בשולי הכתר או אי-שמירה על רמת היגיינה טובה. פני לרופא/ה שיבדקו מה הסיבה לכך.

25/09/2017 | 16:48 | מאת: מיטל

אני אפנה אבל דווקא שומרת ומשתדלת לנקות טוב סביב הכתרים וכל הכאב ואדמומיות התחיל אחרי השחיקה בגלל זה לא יכולתינשבשחיקה נגעתי גם בחניכיים ?

בשחיקה אין אפשרות לגעת בחניכיים. אם השחיקה כל כך אגרסיבית עד שאת נוגעת בחניכיים - הכתר לא יחזיק. יתכן ומדובר בבעיה בשולי הכתר - הם יכולים להיות מחוספסים, יכול להיות שנותרה שארית של צמנט זמני וכו'. הכי טוב שמשהו יראה אותך.

25/09/2017 | 18:04 | מאת: מיטל

כן השבוע בכל מקרה יראו אותי ויראו ממה זה נובע . אבל כמעט בטוח רואה שפשוף וגם שבר קטן בכתר הזמני בכל מקרה .

בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה