שיני בינה עם עששת לעקור או להשאיר??

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

12/09/2017 | 00:25 | מאת: מירב

שלום ד"ר אני מקווה שתצליח לעזור לי כמומחה לשיקום -שיני בינה בלסת תחתונה נגועות בעששת (אין דלקת), האם עדיף לעקור או כדאי כן לטפל בהם טיפול משמר, מה הקריטריון לכל פעולה? אני מבולבלת מכמה חוות דעת סותרות של רופאים.

שלום, הבעיה עם שיני בינה - שהן שיניים רגילות לכל דבר ועניין - היא בגישה אליהן ובשאלה האם "שווה" להשקיע בהן. לעיתים, ההחלטה לעקור את השיניים ולא לטפל בהן קשורה פשוט בעובדה שלא ניתן טכנית להכניס את המכשירים הנדרשים עד לאזור העמוק בפה, או שקיימת סכנה שאיכות השחזור שיבוצע לא יהיה טוב. בעיות אלה עלולות לקרות בגלל אי יכולת לשמור על יובש, בעיה של רפלס הקאה או פשוט מרחק בין הלסתות. במקרים אחרים - בהחלט ניתן לשקול טיפול במקום עקירה. אם לא קיבלת תשובה מספקת מהרופא/ה שלך - פני למומחה/ית לשיקום לצורך קבלת חוות דעת והערכה נוספת.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה