האם ניתן לזהות קומפוזיט נוזלי בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

08/08/2017 | 20:35 | מאת: אמלי

שלום יש לי שן טוחנת עם סתימת אמלגם ומולה בלסת עליונה כתר חדש , נקודות המגע לא היו תקינות ובמקום לתקן את הכתר הרופא הוסיף לי קומפוזיט נוזלי בצורה חופשית על השן עם סתימת האמלגם - כמובן שמבחינה קלינית זאת טעות, הלכתי לרופא אחר שיוריד את הקומפוזיט הוא הוריד מה שהוא ראה, הבעיה שאני מרגישה עדיין שיש עוד מכוון שהשן הזאת גם כואבת בלעיסה ןמרגישה לי גבוה יותר , האם יש דרך שתוודא שאין עוד קומפוזיט ולא רק לסמוך על העין של הרופא? כי הקומפוזיט הזה ממש דומה לחומר שן

אין דרך ישירה לזהות קומוזיט נוזלי על השן אם הוא דומה מאד לחומר שן. הדרך הקלינית היחידה היא ללטש את האזור בעדינות בעזרת גומיות ליטוש יעודיות להסרת עודפי חומר קומפוזיטי.

09/08/2017 | 13:51 | מאת: אמילי

תודה רבה ! רק הבהרה קטנה... אותה גומיית ליטוש יעודית, יודעת להוריד רק קומפוזיט? או שאם מלטשים איתה חומר שיין\אמייל היא גם מורידה מעט חומר שן ?

אין מכשיר היודע לזהות באופן מוחלט חומר זה או אחר. ואולם, בשל הבדלי הקושי בין החומר הקומפוזיטי וחומר השן, בעבודה עדינה ניתן למנוע למינימום את הפגיעה בחומר השן.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה