ניתוח להרמת רצפת הסינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

28/02/2016 | 20:28 | מאת: יצחק

כאשר צריך לבצע הרמת סינוס לצורך שיקום דנטלי האם זה בעצם אומר ש"דוחפים" את הסינוס כלפי מעלה ? ואז בעצם הוא צריך לתפקד בפחות מרחב ממה שהיה לו... ? האם אין בכך סיכון לסינוסים ולתפקודם ? האם תפקיד הסינוס בעצם קשור למערכת הנשימה ?

שלום, הסינוס הוא חלל אויר המוקף בממברנה (כמו "בלון" המכסה אותו מבפנים). בעת הרמת סינוס מכניסים חומר מעודד בניית עצם בין העצם הקיימת לבין אותה ממברנה, ולמעשה מעבים את העצם הפונה לכיוון חלל הפה. התוצאה היא, שלאחר הריפוי, נוצרת עצם בגובה ובכמות מספקת להחדרת שתלים. פרוצדורות הרמת סינוס מבוצעות ברחבי העולם מעל 10 שנים, ולא קיים דיווח על פגיעה בתפקוד הסינוס או בתפקוד בכלל כתוצאה מהפעולה הזו. כמו כל פרוצדורה כירורגית, גם במקרה של הרמת סינוס יש סכנה של אי בניית עצם או זיהום, אבל אם המבצע/ת הם רופאים מומחים ובעלי נסיון, סיכויי ההצלחה גבוהים מאד.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה